Coada calului, cu beneficii multiple asupra organismului, este o plantă folosită în scopuri terapeutice de mii de ani. Consumată sub formă de suc, ceai sau tinctură, această plantă medicinală este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, începând de la bolile renale, artrită, tuberculoză și afecțiunile vezicii biliare și până la ameliorarea umflăturilor ori scăderea în greutate. Ingredientele active din coada calului beneficii au proprietăți antioxidante (flavonoide, saponine și tanin) și antiinflamatorii. Coada calului este planta cu cea mai mare concentrație de siliciu, un mineral foarte important pentru organismul uman. De asemenea, conține și calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, fosfor, seleniu, sodiu și zinc, dar și vitamine, precum A, B2, B3, B5, C și E.
coada calului beneficii:


Ameliorează afecțiunile de la nivelul tractului urinar, precum infecțiile urinare și alte probleme ale aparatului urinar. Ingredientele active din această plantă combat inflamația, iar bacteriile sunt eliminate mai ușor. Având și proprietăți diuretice, ceaiul din coada calului beneficii stimulează urinarea și detoxifierea aparatului urinar. Pentru accelerarea procesului de eliminare, persoanele care suferă de pietre la rinichi pot consuma ceai de coada calului beneficii în paralel cu tratamentul recomandat de medic.
Menține oasele sănătoase și puternice, deoarece conține cantități mari de siliciu, dar și calciu, care sunt minerale necesare pentru oase sănătoase. Un studiu indian atestă faptul că extractul de coada calului menține densitatea osoasă, prevenind osteoporoza sau încetinind evoluția acesteia.