Aloe Vera este o planta comestibila gelatinoasa,asemenea algelor si semintelor Chia. Principalul beneficiu pentru consumulfrecvent de alimente vegetale gelatinoase este acela ca aceste geluri sedeplaseaza “cu folos” prin tractul intestinal absorbind toxinele intalnitepentru a le elimina din colon. Acest lucru contribuie la eliminarea corespunzatoarea rezidurilor din organism si implicit la detoxifierea corpului. Gelul de Aloe Vera este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale, fiind un foartebun detoxifiant natural pentru organism.

Beneficii cardiovasculare / imunitate

Prin reglarea tensiunii arteriale, imbunatatirea circulatiei sangelui, scaderea colesterolului si a glicemiei, gelul de Aloe Vera este capabil sa ajute la scaderea riscului bolilor de inima.

Sistemul imunitar are nevoie adeseori de cate un impuls.Polizaharidele din  Aloe Vera Gel stimuleaza macrofagele, acestea fiindcelulele albe din sange care lupta impotriva virusilor. De asemenea, aloe esteun amplificator al imunitatii datorita nivelului ridicat de antioxidanti, careajuta la eliminarea compusilor instabili cunoscuti sub numele de radicaliliberi, compusi ce grabesc procesul de imbatranire. (Radicalii liberi suntprodusi de organismul nostru printr-un proces natural, dar poate exista unexces de radicali liberi din cauza unei alimentatii nesanatoase si a unui stilde viata afectat de poluare si stres). Aloe Vera poate fi utilizata pentru areduce sau preveni febra deoarece este un antipiretic natural. Daca in corpexista numeroase inflamatii, acestea vor afecta sistemul imunitar si sporiaparitia unor boli, cum sunt astmul, eczemele si boala Crohn. Aloe Vera este o planta calmanta ce poate diminua criza inflamatorie si poate ajuta larevigorarea sistemului imunitar.

Slabire prin detoxifiere si imbunatatirea digestiei

Imbunatatirea digestiei si detoxifierea corpului vor aveaca efect secundar slabirea. E simplu: o digestie mai eficienta duce la odetoxifiere naturala mai rapida printr-un tranzit intestinal activ. Astfel,corpul va fi eliberat de toxine si va arde mai multe calorii.
Aloe Vera Gel contine proteine, calciu, magneziu, zinc, vitaminele A, C si E.Vitamina C ajuta la mentinerea tonusului vaselor de sange si promoveaza bunacirculatie a sangelui, dar, mai ales, are un rol esential in sustinerea sanatatiiglandei suprarenale ce echilibreaza intreg corpul atunci cand este amenintat destres. Aminoacizii sunt lanturi de atomi utili pentru construirea de proteine incorpul uman. Enzimele reprezinta atomii organici si moleculele din alimenteleproaspete naturale, ce intineresc tesuturile obosite si contribuie la o piele sanatoasa.