Nu găsim răspuns pentru întrebarea frecvent întâlnită: când ne este recomandat să ne achiziționăm și să utilizăm un liner de silicon și când nu ne este indicat să folosim acest liner de silicon? Dorința noastră este de a vă ajuta în căutarea răspunsului potrivit pentru această întrebare.
Există numeroase metode pentru o terapie de compresii, cum ar fi: -prin bandajare- bontul este cuprins cu o fașă elastic; -prin achiziționarea și purtarea ciorapilor compresivi și nu în ultimul rând: -un liner de silicon prefabricate.
Utilizatorii unui liner de silicon vor beneficia de faptul că acest liner de silicon oferă o presiune uniform pe bont, formând în mod corespunzător. Siliconul din care acest liner de silicon este confecționat este unul foarte flexibil, care este tolerat în mod eficient de piele, ajutând la vindecarea cicatricei în felul în care cicatricea să fie menținută moale și flexibil.

Din vara anului 2021, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a decis faptul ca inclusiv acest dispozitiv să fie decontat prin CAS și linerul de silicon. Datorită acestei decizii luate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate pacienții care necesită liner de silicon au posibilitatea de a beneficia de decontarea acestuia prin depunerea unui dosar la CAS- Departament Dispozitive Medicale.
În care cazuri este recomandat să vă achiziționați și să utilizați un liner de silicon? Linerul de silicon este recomandat în cazul: – amputație ca urmare a complicațiilor unei afecțiuni circulatorii periferice; – amputație ca urmare a complicațiilor diabetului zaharat; – amputație ca urmare a complicațiilor unei infecții; – amputație ca urmare a unei afecțiuni neoplazice; – amputație ca urmare a unui traumatism; – lipsa parțială sau totală a piciorului și a gambei datorită unei malformatii congenitale.
În care cazuri nu vă este recomandat achiziționarea și utilizarea unui liner de silicon? Acest lucru nu este recomandat dacă aveți: – reacții alergice documentate la silicon; – bont cu cicatrici adânci; – igienă personală deficitară; – capacitate cognitivă scăzută; – prehensie deficitară; – hipersensibilitatea bontului la capătul distal ca urmare a aderențelor la nivelul țesuturilor; – Hipersudoratie persistența la nivelul bontului.